top of page
Härkäpapu osottaa talvea.jpg

REGENERAATTORI -PROJEKTI

 

Regeneraattori - projekti alkoi vuonna 2020. Se on elämän mittainen, alati muotoutuva ja tekemisen virrassaan kehittyvä projekti sekä nimitys pohdinnoille vastustuskykyisestä tekijyydestä tulevaisuudessa ja kestävien, uudistavien toimintatapojen kehittelyille työparini tanssitaiteilija Saku Koistisen kanssa. Se tarkoittaa sekä konkreettista projekteissa tapahtuvaa työtä että visioivaa tarkastelua siitä kuinka elää ja tehdä taidetta ekologisin, regeneratiivisin, luonnon monimuotoisuutta tukevin arvoin. Jaamme työparini kanssa myös asumuksen ja arjen tanssin.

Regeneraattori - projektissa yhdistyy taiteen tekeminen ja regeneratiivinen ruoantuotanto sekä tavoite toimia kaikessa niin, että valinnat tapahtuvat palvellen biodiversiteettiä ja vastustuskykyä. Niin luonnon kuin ihmisten.

Kuinka voimme työskennellä taiteilijoina juuri kunkin teoksen äärellä niin, että toimintamme on ekologista ja kestävää, jopa regeneratiivista - uudistavaa? Sekä aina jollakin tapaa yhteisöllistä, teosta ja sen prosessia tapahtumisympäristöönsä kaikkia osapuolia hyödyttävällä tavalla yhdistävää?

Regeneraattori-projektiin ovat tähän mennessä liittyneet teokset Kasvin tanssi, Metamorfooseja yhdessä Teemu Mäen kanssa, Tansseja elämästä - videoteos, Lauma, Speaking of ja Slap!.

SYYSKOULU 2022

Syyskuussa 2022 Regeneraattori-projekti järjesti yhdessä Esitystaiteen keskuksen Taide & Evoluutio -hankkeen kanssa kestävän kehityksen ja ruoantuotannon teemoihin keskittyvän työpajaviikonlopun. Viikonloppuun kutsuttiin noin 20 taiteilijaa ja tutkijaa asumaan teltoissa Pusulan maaseudulla, laittamaan regeneratiivisesti viljeltyä satoruokaa ja jakamaan praktiikoita. Viikonlopun aikana koettiin ja toteutettiin 8 ulkotyöpajaa puutarhassa sekä metsissä, parannettiin maailmaa, verkostoiduttiin ja ideoitiin sekä luotiin uutta.

Metsätanssityöpaja Eskus.jpg
Syyskoulu teltat 2.jpg

REGENERAATTORI - RYHMÄ

Vuodesta 2023 alkaen Regeneraattori on myös toiminut myös nimenä ryhmälle. Ryhmässä vaikuttavat:

Miikka Ahlman, Laura Koistinen, Saku Koistinen, Ville Oinonen ja Vera Tegelman. Vuosina 2023-24 ryhmässä vierailevat myös tanssijat Miro Puranen ja Katri Soini.

Regeneraattori-ryhmän seuraava produktio on marraskuussa 2024 ensi-iltaan tuleva Secret Garden.

KASVIN TANSSI

Kasvin tanssi valmistettiin kahden perheen yhteisillä kasvimailla Töllin kylässä Pusulassa pandemian aikana. Se esitettiin ensimmäisen kerran kesällä 2021 osana Baltic Sea Action Group:in Pellonpiennarpäiviä Kilpiän tilalla.

Esitys on taiteellinen luento ihmisen suhteesta maaperään, ja omaan itseensä.

Koreografia ja esiintyminen: Laura Koistinen

Laulu ja tieteellinen teksti: Iiris Mattila

Iiris ja Laura kasvimaalla.jpg
bottom of page