top of page

Olen Pusulan maaseudulla asuva tanssitaiteilija. Toimin tanssijana, koreografina sekä erilaisten paikallisten ja yhteisöllisten projektien suunnittelijana, kehittelijänä ja ohjaajana.

s

Olen työskennellyt tanssijana ja esiintyjänä ryhmissä Und er libet, Helsinki Dance Company ja Routa Company, sekä koreografien ja ohjaajien, kuten Hanna Brotherus, Kenneth Kvarnström, Saku Koistinen, Harri Kuorelahti, Janina Rajakangas, Panu Varstala, Arja Tiili ja Teemu Mäki teoksissa. Työpajoja ja projekteja olen ohjannut Pusulasa, Lohjalla, Kajaanissa, Kuhmossa, Hyrynsalmella, Paltamossa, Puolangalla, Suomussalmella, Lahdessa, Turussa, Helsingissä, Moskovassa ja Penvenanissa.

Tällä hetkellä toimin koollekutsujana, koreografina ja tanssijana mahdollisuuksia ja mahdottomuuksia liikkeellistävässä, absurdissa ja runollisessa, eräästä ihmislaumasta kertovassa ryhmäteoksessa Lauma. Ensi-ilta oli Nummella 2021, jonka jälkeen teosta on esitetty Helsingissä keskustakirjasto Oodissa 2022, sekä tullaan esittämään Turussa, Avallonissa ja Montbardissa (Ranska) 2023. Esityksestä on tehty myös kokoillan versiota lyhyempi kouluversio, jota on esitetty ja esitetään lisää Länsi-Uudenmaan maaseudun kouluissa vuosina 2022-23.

Työskentelen myös monitaiteellisessa kuvataidetta, musiikkia ja tanssia yhdistävässä teoksessa Hämärän tanssi. Teos valmistuu pitkällä aikavälillä ja se käsittelee suhdetta pimeään vuodenaikaan. Teoksen ensi-ilta oli vuonna 2022 Töllin myllyn 100-vuotisjuhlatapahtumassa Pusulassa, lisäesityksiä on tulossa kesällä 2023 Turun saaristossa...

 

Edellisten lisäksi työstän Kasvin tanssi - nimistä yhteistyötä mikrogiologi ja viljelijä Iiris Mattilan kanssa. Kasvin tanssi - teoksen demoesitys esitettiin Pellonpiennarpäivillä Kilpiän regeneratiivisella luomutilalla kesällä 2021. Teoksen varsinainen ensi-ilta on suunnitteilla vuodelle 2023.

Työn alla on myös Tanssitaideoppitunti-hankkeen suunnittelu - työ kulkee mukanani muun taiteellisen työn kanssa ja ohella.  Osana hankkeen suunnittelua ja kehittelyä mm. Lauma-teoksella oli teosystäväluokka Pusulan koulussa; luokka osallistui teoksen valmistusprosessin eri vaiheisiin eri tavoin.

Kaikkea taiteellista työskentelyäni inspiroi suuresti regeneratiiviset käytänteet ja ekologiset ratkaisut prosessien eri vaiheissa. Työskentelen pitkälti työpaja- ja teosprojekteissa yhteistyössä työparini Saku Koistisen kanssa, ja käytämme yhteistyöstämme myös nimeä Regeneraattori. Regeneraattori on väljä, vapaa, avara alusta maapallolle ja ihmiselle ja taiteelle kestävien käytänteiden kehittelylle, toteen laittamiselle sekä tutkimisille.

Tanssitaiteellisten kylvöjen lisäksi kasvatan ruokaa perheelleni. Siihen(kin) yhdistyy tanssi. Kasvitanssi on tämän pohjalta yksi kehitteillä oleva metodi ja tekniikka.

 

"Elämä on hienovaraista tanssia ympärillä olevan kanssa. Tanssi on vapautta ja se lävistää kaiken, tanssissa yhdistyy kaikki."

Kasvokuva CV.jpg

Alla: Lauma. Kuva Ville Oinonen.

 

Alinna: Hämärän tanssi. Kuva Heli Penttinen.

Lauma Pressikuva Vaaka (2).jpg
Pimeä akka kivellä katse.jpg
bottom of page