top of page

Laura Koistinen (ent. Vesterinen) on Pusulan maaseudulla asuva tanssitaiteilija. Laura työskentelee tanssijana, koreografina sekä erilaisten paikallisten ja yhteisöllisten projektien suunnittelijana, kehittelijänä ja ohjaajana. Hänen taiteellista työtään leimaa inhimillisyys ja ekologinen kestävyys, uudistavat arvot sekä orgaaniset toimintatavat. Laura on esiintynyt useassa Euroopan maassa mm. ryhmien Und er libet ja Helsinki Dance Company kanssa. Hänen omia töitä on esitetty, ja hän on pitänyt useita työpajoja Suomen lisäksi Ranskassa ja Venäjällä.

Laura on töissään tarkastellut mm. ihmisenä olemisen outouksia, ihmisen suhdetta maaperään ja ruokaan, arjen ruumiillisuutta, antikonsumerististia ihanteita, yhteisöllisyyttä ja idealistista suhdetta tulevaisuuteen.

Lauran viimeisimpiä töitä ovat olleet koululaisprojekti Tanssitaideoppitunti, näyttämö- ja julkisen tilan teos Lauma sekä tanssijantyö metsätanssiteoksessa SLAP!.

 

Laura pitää jatkuvasti työpajoja sekä eri-ikäisille ja -taustaisille harrastajille ja ryhmille että ammattilaisille osana muuta taiteellista työtään. Hänellä on kokemusta työpajatoiminnasta perheiden, pienten lasten, nuorten, ikäihmisten, maahanmuuttajien sekä erityisluokkien kanssa. Nyt keväällä 2024 Laura työskentelee työpajoissa näkövammaisten kanssa uuden projektin tiimoilta. kanss

Laura on opettanut myös aamutunneilla mm. Aurinkobaletissa, Helsinki Dance Companyssa ja Tanssille ry:ssä, sekä näyttelijopiskelijoita Lahden kansanopistossa ja tehnyt koreografioita näytelmiin.

Vuodesta 2020 Laura on toiminut taiteilijana Regeneraattori-projektissa. Vuodesta 2023 alkaen Regeneraattori on toiminut myös ryhmänä.

Parhaillaan Laura valmistaa koreografiaansa Secret Garden Regeneraattori-ryhmän kanssa. Ensi-ilta on marraskuussa 2024.

"Ajattelen, että elämä on hienovaraista tanssia ympärillä olevan kanssa. Tanssi on vapautta ja se lävistää kaiken, tanssissa yhdistyy kaikki."

Kasvokuva CV.jpg
bottom of page